Prajitura cu Mere de Vara

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere de Vara

Ingrediente

  • Blat:
  • -120 g unt, la temperatura camerei
  • -120 g zahar
  • -2- 3 oua, functie de marime
  • -300 g faina
  • -1 lingurita cu varf de praf de copt
  • -200 ml lapte
  • -1 lingura esenta de vanilie sau lamaie
  • Umplutura:
  • -1,2 -1,5 kg mere verzi de vara, curatate de coaja si casuta samburilor
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -250 g zahar
  • -1 plic budinca de vanilie
  • -1 lingurita cu varf scortisoara macinata
  • -1-2 maini stafide
  • -miez de nuca
  • Topping:
  • -100 g zahar brun
  • -60 g cocos razuit
  • -100 g faina integrala sau alba
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -80 g unt topit
  • Pentru servire:
  • -zahar pudra vanilat (optional)

Mod de preparare

Umplutura
Taiati merele cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Amestecati-le cu zahar si dati deoparte ca merele sa-si lase zeama. Apoi, puneti la foc mic impreuna cu praful de budinca, scortisoara, stafidele, nuca si lasati sa dea cateva clocote, amestecand, pana ce compozitia devine cremoasa si se ingroasa putin. Lasati in asteptare.

Blat
Mixati untul cu zaharul doar cat sa se omogenizeze. Adaugati pe rand cate 1 ou, mixand de fiecare data pana la completa lui incorporare. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt apoi, laptele si esenta, pana obtineti o compozitie putin mai consistenta decat cea de la un blat de tort.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40 x 26 cm), nivelati si dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana este aproape copt si doar usor rumenit deasupra.

Topping
Amestecati bine ingredientele uscate cu untul topit pana obtineti o compozitie asemanatoare firimiturilor.

Scoateti blatul din cuptor, turnati imediat amestecul cu mere, nivelati si presarati uniform pe toata suprafata, toppingul.

Dati din nou la cuptor, reduceti temperatura la 170 grade si coaceti pana ce blatul este facut, iar topping-ul rumenit frumos.
Lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionat simplu sau presarat cu zahar pudra vanilat (optional).
Am folosit mere de vara, dar se poate face cu orice fel de mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie