Prajitura cu Mere de Vara

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere de Vara

Ingrediente

  • Blat:
  • -120 g unt, la temperatura camerei
  • -120 g zahar
  • -2- 3 oua, functie de marime
  • -300 g faina
  • -1 lingurita cu varf de praf de copt
  • -200 ml lapte
  • -1 lingura esenta de vanilie sau lamaie
  • Umplutura:
  • -1,2 -1,5 kg mere verzi de vara, curatate de coaja si casuta samburilor
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -250 g zahar
  • -1 plic budinca de vanilie
  • -1 lingurita cu varf scortisoara macinata
  • -1-2 maini stafide
  • -miez de nuca
  • Topping:
  • -100 g zahar brun
  • -60 g cocos razuit
  • -100 g faina integrala sau alba
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -80 g unt topit
  • Pentru servire:
  • -zahar pudra vanilat (optional)

Mod de preparare

Umplutura
Taiati merele cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. Amestecati-le cu zahar si dati deoparte ca merele sa-si lase zeama. Apoi, puneti la foc mic impreuna cu praful de budinca, scortisoara, stafidele, nuca si lasati sa dea cateva clocote, amestecand, pana ce compozitia devine cremoasa si se ingroasa putin. Lasati in asteptare.

Blat
Mixati untul cu zaharul doar cat sa se omogenizeze. Adaugati pe rand cate 1 ou, mixand de fiecare data pana la completa lui incorporare. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt apoi, laptele si esenta, pana obtineti o compozitie putin mai consistenta decat cea de la un blat de tort.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40 x 26 cm), nivelati si dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana este aproape copt si doar usor rumenit deasupra.

Topping
Amestecati bine ingredientele uscate cu untul topit pana obtineti o compozitie asemanatoare firimiturilor.

Scoateti blatul din cuptor, turnati imediat amestecul cu mere, nivelati si presarati uniform pe toata suprafata, toppingul.

Dati din nou la cuptor, reduceti temperatura la 170 grade si coaceti pana ce blatul este facut, iar topping-ul rumenit frumos.
Lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionat simplu sau presarat cu zahar pudra vanilat (optional).
Am folosit mere de vara, dar se poate face cu orice fel de mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura