Prajitura cu Mere Cremoasa

Postat pe: 28-10-2014
(0)

Ingrediente

Pentru o tava de 24 cm diametru:
3 mere
1/2 lingurita cca scortisoara
150 gr faina
1 plic de praf de copt
1 ou
100 gr zahar (eu am pus mai putin) + zahar pentru presarat deasupra
1/2 pahar de rom (eu am pus esenta de rom citeva picaturi)
lapte cit este nevoie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- curatam merele si le taiem felii cit mai subtiri (daca sunt mere de placinta mai aspre) sau chiar si putin mai groase (daca sunt mere mai dulci)
- presaram scortisoarta deasupra

- ungem tava cu grasime si presaram pesmet (sau faina) sau o captusim cu hirtie de copt

- amestecam oul cu zaharul cu lingura sau cu mixerul

- adaugam faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, si amestecam sa se incoporeze

- varsam romul si apoi lapte cit este nevoie ca sa iasa un aluat semilichid, putin mai gros decit cel de clatite

- In castronul cu aluatul acesta rasturnam merele feliate cu scortisoara si le amestecam cu grija sa nu le rupem, dar sa se amestece bine cu aluatul

- varsam compozitia in tava pregatita si presaram putin zahar deasuopra

- coacem in cuptorul gata incalzit la 175-180 °c minim 45 minute (trebuie ca toata suprafata (inclusiv partea centrala) sa se usuce, sa nu se vada deloc lichida, moale... Eu am probat. o scotind tava din cuptor putin si apasind cu degetul pe suprafata ei, se simte cind nu mai e cruda, lichida).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mere Cremoasa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mere Cremoasa