Prajitura cu mascarpone si lamaie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 3 linguri ulei;
  • 5 linguri faina;
  • un varf de lingurita praf de copt;
  • coaja rasa de lamaie;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone;
  • 250 ml frisca lichida;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • zeama de lamaie;

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute.
Cand este gata,scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racesca.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Blatul pufos racit se taie in doua,obtinand 2 blaturi pufoase.Se toarna crema de mascarpone intre cele 2 blaturi si se niveleaza cu crema si deasupra.Se decoreaza dupa preferinta(eu am facut niste floricele din pasta de zahar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie