1. Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul turnat treptat. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusul batut tare. Se adauga si coaja rasa si faina turnata in ploaie.
Se toarna compozitia in tava in care am pus hartie pentru copt, se presara miezul de nuca deasupra si se da la copt in cuptorul preincalzit, cca. 20 minute. Se desprinde aluatul de hartie si se taie in doua bucati egale.
2. Se mixeaza urda cu 2 linguri de smantana la inceput, pana se obtine o crema fina, apoi adaugam toata smantana si frisca lichida pe care am mixat-o inainte cu zaharul pudra. Se amesteca bine totul apoi incorporam gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin (nu fiarta!).
3. Se fierbe zaharul cu vinul si scortisoara pana se obtine un sirop usor legat (se fierbe cca. 5 minute, de la primul clocot), apoi se adauga cubuletele de dovleac si se fierb cca 10 minute, de la primul clocot, la foc domol. Se da la o parte de pe foc si se strecoara cubuletele de dovlec de sirop, apoi se impart in doua parti egale.
4. Se aseaza intr-o tavita mai mica prima jumatate de blat apoi se intinde pe ea, in strat uniform, jumatate din crema pentru umplutura, se presara deasupra, pe toata suprafata, o parte din cubuletele de dovleac scurse de suc, se vine cu cealalta jumatate de blat deasupra. Se preseaza usor, apoi se intinde restul de crema ramasa si se da la rece, cca 30 de minute.
Se scoate de la frigider, se presara deasupra cremei intarite deja, cubuletele de dovleac ramase apoi turnam jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle - tort, preparat conform instructiunilor de pe plic.
Se da la rece cel putin 2 ore, dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece, inainte de a o taia in romburi sau patrate.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaChiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios....
Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolataDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii