Prajitura cu Foi de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Prajitura cu Foi de Zahar Ars

Ingrediente

  • Foi:
  • 450 gr faina
  • 100 gr zahar
  • un plic vahar vanilat
  • 125 gr unt
  • 100 ml smantana
  • 150 ml apa fierbinte
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamiae
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 230 gr zahar
  • 70 gr amidon
  • 200 gr unt
  • 250 gr lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 20 ml rom
  • Glazura:
  • Un pachet glazura, de preferat glazura “duo “ - ciocolata neagra si alba

Mod de preparare

Foi:
Zaharul se caramelizeaza pana ce capata o culoare maronie. Cand incepe sa sa apara o spuma deasupra zaharului se stinge cu apa fierbinte. Acesta se lasa pe foc amestecand continuu pana ce se topeste zaharul in totalitate. Cand s-a topit se lasa sa se raceasca.

Untul la temperatura camerei se amesteca cu oul, sarea, coaja de lamaie rasa fin, zaharul vanilat si smantana. Toate aceste ingrediente se dilueaza cu siropul de zahar ars.

Dupa aceea se adauga treptat faina impreuna cu praful de copt.

Aceasta compozitie se amesteca bine dupa care se framanta. Atentie: Nu se framanta mult!!!!!!

Aluatul se imparte in patru bucati egale. Se formeaza astfel patru foi si se coc pe rand pe dosul tavi (25x33cm), presarate cu faina.

Dupa ce s-au copt toate foile, acestea se pun la rece pana ce preparam crema.

Crema:
Zaharul se caramelizeaza, iar cand s-a format spuma deasupra acesta se ia de pe foc si se lasa aproximativ 2 minute, dupa care se adauga untul. Dupa aceea se adauga treptat 100 ml lapte. Aceste ingrediente se fierb la foc mic pana ce se topeste zaharul.

Intre timp intr-un castron se amesteca amidonul cu restul de lapte. Amidonul se toarna treptat in compozitia de caramel cand aceasta a dat in clocot, amestecand continuu pt. a nu se prinde.
Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc se adauga romul si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit crema, incepe asamblarea prajiturii.

Se pune o foaie, dupa acea crema, iar foaie, iar crema si tot asa pana ce se termina crema si foile. Deasupra trebuie sa ramana foaia.
Deasupra se pune glazura topita conform instructiunilor de pe plic.
Prajitura se da la rece si se taie de preferabil a doua zi, pentru a se inmoia foile. .
Aceasta se taie in bucatele micute.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!