Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Postat pe: 07-11-2015
(0)

Ingrediente

Pentru foile de blat:
6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri ulei
4 linguri apa rece
2 linguri cacao
4 linguri faina
2 lingurite praf de copt
2 lingurite esenta de vanilie
un praf de sare
Crema:
550 ml lapte
2 galbenusuri
5 linguri de zahar
5 linguri amidon
500 ml frisca lichida
1 pastaie de vanilie
1 canita miez de nuca
1 plic de ness

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:20min
Foile de blat:
Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine.
Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta.
Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam.
Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.
Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa.
Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema.
Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam.
Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam.
Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita.
Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam.
Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece.
Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim!
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu crema de vanilie si frisca