Prajitura cu Crema de Lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Crema de Lapte

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi (2 foi) :
  • 8 oua
  • 240 g zahar
  • 210 g faina
  • 30 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente pentru crema :
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 ml lapte condesat
  • 100 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • 50 g miere
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar
  • Ingrediente decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • o ligura lapte
  • o lingura unt
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Mod preparare crema:
Pentru inceput se prepara crema, pentru a se intarii pana ce se fac foile.
Gelatina se dizolva in lapte si se pune pe baie de aburi pana incepe sa faca putina spuma. Gelatina se lasa sa se raceasca putin.
Laptele condesat se amesteca cu mierea, esenta de vanilie, zaharul vanilat si gelatina turnata in fir subtire. Se bate frisca, dupa care se pune peste compozitia de lapte condesat si se da la rece.
Mod preparare foi:
Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Peste acestea se adauga faina amestecata cu cacaua. In compozitia obtinuta se pune si romul.
Albusurile se bat spuma cu sarea si se amesteca treptat in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unui tel.
Aluatul se imparte in doua si se coace separat intr-o tava tapetata cu faina cu diametrul de 38x26 cm. Se coc pana ce trec testul scobitoarei si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit se pune crema intre cele doua blaturi si se da la rece pana se prepara glazura.
Ciocolata, untul si laptele se topesc pe foc pana devin lichide, dupa care se intind pe prajitura si se presara cu nuca de cocos.
Prajitura se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie