Prajitura cu Crema de Frisca si Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Frisca si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • - 2 pahare faina
  • - 1 ½ pahar zahar tos
  • - 1/3 pahar ulei
  • - 3/4 pahar suc proaspat de portocale (din 7- 10 portocale)
  • -6- 7 oua
  • -3 lingurite praf de copt
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • Se masoara cu acelasi pahar Eu am folosit unul cu o capacitate de 250 ml
  • Pentru cantitatile de mai sus folositi o tava mare si inalta deoarece prajitura creste foarte mult: 40 x 35 cm; inaltime minim 7 cm
  • Pentru crema de frisca:
  • -1 l smantana pentru frisca, rece
  • -3 linguri miere
  • -4 linguri lapte
  • -3 plicuri intaritor pentru frisca
  • -1 fiola esenta preferata
  • Pentru crema- glazura 1:
  • -300 g ciocolata neagra
  • -150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru crema- glazura 2:
  • -300 g ciocolata cu lapte
  • -120 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pandispan:
Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o treptat in compozitia cu galbenusuri.
Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat.
Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati.

Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar. Taiati in doua pe orizontala.

Pentru crema de frisca:
Mixati bine smantana pentru frisca cu mierea, laptele si esenta. Adaugati intaritorul pentru frisca si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare, care nu curge.

Pentru crema- glazura 1:
Dati in clocot smantana pentru frisca pe bain- marie, turnati-o peste ciocolata taiata bucatele sau rasa si omogenizati bine pana ce ciocolata este topita.
Lasati la racit, apoi mixati crema inca o data.

Pentru crema- glazura 2:
Procedati identic cu crema 1.

Asamblare:
Jumatate de blat + 1/3 crema de frisca + 1/2 crema- glazura 1. Se da 30 min la frigider.
Se pune apoi 1/3 crema de frisca si restul de crema- glazura 1 + jumatatea de blat; se apasa usor blatul peste creme, se pune restul de crema de frisca si se toarna / intinde crema- glazura 2.
Marmorati sau ornati dupa imaginatie.

Serviti cu pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

"Reteta inspirata de toamna" Am modificat reteta Elei:...

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola