Topiti ciocolata cu laptele pe bain-marie. Frecati bine galbenusurile cu zaharul. Cand devin ca o spuma cremoasa, adaugati ciocolata topita si racita, uleiul, faina, cocosul, vanilia, scortisoara, praful de copt. Incorporati toate si amestecati bine cu mixerul. Bateti albusurile cu un varf de sare.. suficient…, aproape ca la bezea.
Incorporatile in restul compozitiei, amestecand incet cu lingura, de jos in sus. Puneti compozitia intr-o tava captusita cu hartie. Eu am pus intr-o forma rotunda cu diam. De 24-26 cm. dar puteti pune si intr-o tava de marime medie de cuptor. Coaceti prajitura la circa 160 °-180°, in cuptorul deja incalzit.
Cand este rece, presarati dulcele cu zahar pudra si eventual cu cocos ras.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.
Desert tarta de cocos cu grisO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii