Prajitura cu castane,krant si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu castane,krant si frisca

Ingrediente

  • blat;5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 150 ml margarina lichida Unirea
  • un praf de sare
  • blat nuci;200 g zahar
  • 50 ml apa
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • 50 g margarina sau unt
  • crema;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de castane
  • 3 lingurite de pudra de roscove
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor ;frisca
  • pudra de roscove
  • si miez de nuca

Mod de preparare

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute.Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc -potrivit.Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale
2.Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove.Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat,turnam crema,se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat,se preseaza usor si se da la rece cateva minute
3.Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros,cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine.Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut,amestecand continuu si la fel adaugam si margarina ,amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta.
Se scoate tava din frigider,turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.Se da la frigider cel putin 2 ore.Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca,praf de roscove si miez de nuca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie