Prajitura cu Branza Dulce si Jeleu de Capsuni

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza Dulce si Jeleu de Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g branza de vaci (eu am avut la cutie speciala de prajituri) 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt de capsuni
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • Glazura:
  • 1 kg capsuni
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale, unul dupa altul. Faina se amesteca cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt. Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua, iar peste acestea apa mentionata in ingediente. Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului, dupa care se lasa la racit.
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul. Intre timp se prepare gelatina, acesta se hidrateaza cu 100 ml apa, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma. Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza, dupa care se adauga crema de branza inchegata. Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul, dupa care se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert pana da in doua clocote. Gelatina se prepara ca mai sus, dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin. Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.
Se tine aproximativ 2 ore la rece, dar de preferat este de seara pana dimineata.
Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Bucataras.RO

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

 Atat de buna si frumoasa mi-a iesit aceasta ciorba de conopida ca nici de o desenam nu era atat de imbietoare .

Ciorba de conopida cu carnati si smantana
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!