Prajitura Cremoasa cu Mere

Complexitate
redusa
Prajitura Cremoasa cu Mere

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ½ kg de mere
  • o lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml de lapte
  • 2 plicuri budinca cu gust de frisca
  • 250 gr de margarina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare blat:
Merele se spala bine, dupa care se da pe razatoare impreuna cu coaja. Acestea se da pe partea mai mare, cea pe care se feliaza. Feliile de mere se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra se presara cateva linguri de zahar in functie de cat de dulci sunt merele. Tot acum se presara si scortisoara.

Albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si cu zaharul. Acestea se amesteca bine cu mixerul sau cu telul pana ce se dizolva zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, iar dupa ce s-au incorporat bine se adauga treptat peste albusuri. Acum nu se mai amesteca cu mixerul, ci se foloseste o spatula de lemn sau silicon. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!!

Faina se amesteca cu praful copt si se incorporeaza si aceasta in compozitie treptat, amestecand de jos in sus. Cand aluatul este gata se adauga peste mere si se pune in cuptorul preincalzit, lasandu–se sa se coaca la foc potrivit pana ce prajitura trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Preparare crema:
Praful de budinca se amesteca bine cu zaharul vanilat, zaharul si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, cand acesta incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata bine. Se amesteca continuu in budinca pentru a nu se lipii! Compozitia se lasa pe foc pana ce se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca putin.

Cand aceasta s-a racit aproximativ la temperatura camerei se adauga margarina si se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului. Crema astfel obtinuta se da rece pana ce blatul se raceste.

Blatul se intoarce invers pe o tava, in asa fel incat merele vor fi deasupra. Se da jos foaia de copt, dupa care se pune crema si se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Cand s-a racit se potioneaza dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura