Albusurile se bat spuma.
Se cerne faina cu cacaoa si cu praful de copt. Zaharul se freaca cu untul moale si se adauga cate un galbenus, pe rand. Se amesteca si cu faina si la sfarsit se adauga si albusurile batute, cu grija ca sa nu se lase. In cuptorul bine incalzit la 185 grade de pune acest aluat intr-o forma tapetata cu ulei si faina.
Se coace 40 minute.
Blatul se taie in doua. Prima strat din blat se insiropeaza cu jumatate din sirop. Se bat 100 ml de frisca fara zahar si se unge primul strat. Se aseaza 3 banane taiate felii care au fost stropite cu sucul de lamaie pe toate suprafata pentru a evita oxidarea.
Deasupra se pune celalalt strat de blat care se insiropeaza cu restul de sirop. Se bat cei 300 ml de frisca cu zaharul pudra si se niveleaza peste prajitura. Celelalte 3 banane se taie rondele, se ung cu suc de lamaie si se aseaza frumos peste frisca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii