Placinta cu Ravase

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Ravase

Ingrediente

  • Foi:
  • 500 g faina
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 1 ou, cateva linguri cu apa calduta
  • Umplutura:
  • 500 g branza (telemea+urda dulce+branza de burduf nu prea iute)
  • coaja de lamaie si de portocala
  • 500 g zahar tos
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 9 oua
  • 2 cani lapte dulce gras

Mod de preparare

Imbracam o tava rotunda (23 cm diametru si 6 cm inaltime) cu hartie de copt.

Intr-un castron, dam pe razatoare branza si o amestecam cu coaja rasa de lamaie si de portocala. In al doilea castron amestecam zaharul tos cu zaharul vanilat. In al treilea vas punem stafidele curatate, spalate si sterse de excesul de apa. In al patrulea castron spargem ouale si le batem cu laptele dulce.

Pregatim foaia astfel:
Intr-un castron cernem faina. Punem uleiul, oul si praful de copt stins cu otet. Amestecam. Adaugam cate o lingura da apa calduta ai omogenizam. Facem aceasta operatiune pana obtinem un aluat bun de framantat.

Impartim aluatul in patru. Din fiecare sfert, intindem cate o foaie subtire. Folositi pentru intins cat mai putina faina! Puneti foaia in tava. Intindeti deasupra ei 1/3 din branza. Presarati 1-2 maini cu zahar, 1/3 din stafide.

Cu ajutorul unei linguri puneti compozitie de ou in asa fel incat sa acoperiti toata branza. Cu celelalte foi procedati identic. Ultima foaie o ungeti cu compozitie de ou si apoi presarati putin zahar tos.

Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti la foc moale aprox 60 de minute.
Placinta nu trebuie sa se rumeneasca iar foaia de deasupra trebuie sa fie usor crocanta.
Se lasa la racit in tava.

Se serveste alaturi de ravasele pe care le-ati ticluit din vreme in functie de metehnele invitatilor dvs.
Mesajele trebuie sa aminteasca in gluma de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.

Pofta buna si un an nou cu bucurii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie