Ingrediente
● Pentru foi: |
● 300 gr faina |
● 50 gr zahar |
● 1 plic zahar vanilinat |
● 1 ou |
● 3 linguri smantana (iaurt) |
● 200 gr margarina (unt) |
● 1 plic praf de copt |
● 1 lingura zeama de lamaie |
● Umplutura: |
● 1 lingurita scortisoara |
● 2 kg mere |
● 100 gr zahar - optional |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Ingredientele pentru foi se amesteca toate: praful de copt se dizolva in zeama de lamaie si se adauga la faina, unt 82% grasime (din cauza grasimii untului am adaugat inca 100-150 gr de faina), iaurtul de 9% grasime (am considerat ca untul este destul de gras si nu mai trebuia smantana), zaharul, zaharul vanilinat, oul. Se framanta si se obtine o coca pufoasa care se lasa in repaos pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu.
Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia.
Se pudreaza cu zahar si se serveste.
Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar.
Placinta aceasta este foarte pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Mere III" nu uita sa ii faci un review.
Umplutura:
Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu.
Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia.
Se pudreaza cu zahar si se serveste.
Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar.
Placinta aceasta este foarte pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Mere III" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany