Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri

Postat pe: 04-09-2017
(0)

Ingrediente

Pentru pavlova:
4 albusuri
220 de grame zahăr
O lingura de amidon
O lingura de oțet de vin alb
Pentru cremă:
2 grame scorțișoară măcinată
2 gălbenușuri
250 de ml lapte
65 de grame zahăr
20 de grame amidon
100 de grame frișcă bătută
Sucul de la jumătate de lime
Pentru topping:
Un ciorchine de strugure alb
Un ciorchine de strugure negru
Zahăr pudră

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Mereu rămân cu albusuri în plus. Nu sunt fan declarat al bezelei, o găsesc prea dulce și nesănătoasă, acesta fiind și motivul pentru care nu mă dau în vânt după macarons ori pavlova .
Cu toate acestea, azi am poftit la o pavlova, prima pe care o și fac , aveam prea multe albusuri congelate...
Pentru început, preincalzim cuptorul la 150 de grade, cuptor cu gaz( pentru bezea ar fi fost indicat unul electric cu care reușita e sigură la orice desert ...).
Batem albusurile până formează vârfuri albe, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr, apoi, după un timp, cealaltă jumătate.
La final adăugăm oțetul și amidonul, batem până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu un șpriț cu vârf stelat sau rotund, repartizam bezeaua sub forma unui cuib, desenand cercuri pe o foaie de copt, suprapuse la margini.
O coacem o oră, conform rețetei( la mine a durat 40 de minute, era cam încins cuptorul).
O lăsăm să se răcească în cuptor 30 de minute.
Pentru crema lejeră de scorțișoară, punem jumătate din cantitatea de lapte pe foc, împreună cu scorțișoara, zeama de lime, zahărul, aducem compoziția la punctul de fierbere.
Separat, mixam gălbenușurile cu restul de lapte și amidonul.
Adăugăm crema de ou în restul de lapte, o fierbem amestecând des cca. 10 minute, până se îngroașă. O lăsăm să se răcească.
Adăugăm în crema racita frișca bătută,
amestecând până la omogenizare.
Repartizam crema peste pavlova racita, în mijlocul ei, așezăm boabele de struguri în diverse forme( eu am ales o forma chiar de strugure ). Cernem puțin zahăr pudră deasupra.
E o prăjitură foarte ușor de realizat, crocanta la exterior, moale în interior.
Sigur îți "ostoieste", ca să folosesc un termen ardelenesc, pofta de dulce!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri
html