Intr-un bol de sticla curat si uscat ungeti putin cu o lamaie apoi cu mixerul bateti albusurile pana cand se formeaza varfuri moi. Treptat adaugati zaharul si continuati pentru ca acesta sa se dizolve iar bezeaua sa ajunga la o textura groasa, teapana si stralucitoare. Adaugati amidonul, vanilia si otetul apoi cu telul inglobati usor.
Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-o tava cu foaie de copt transferati bezeaua formand un disc cu diametru intre 18-20 cm. Nivelati putin deasupra si mutati la 150 c (gaz 2) dupa ce ati pus aceasta in cuptor.
Coaceti intre 40-50 minute, depinde de cuptor (la 35-40 de minute cu unghia foarte usor bateti putin in crusta, daca aceasta suna \'a gol\' si e tare puteti opri focul). Dupa ce stingeti focul, lasati usa de la cuptor putin deschisa fara a scoate pavlova pana cand aceasta si cuptorul s-a racit complet. Nu va faceti griji daca scoarta s-a crepat, este perfect normal.
Daca nu serviti pavlova in cateva ore puteti pastra blatul in cutie de plastic cu capac intr-un loc uscat.
Pentru sos:
Intr-o cratita mica puneti putina apa si aduceti la fierbere lenta apoi mutati focul pe minim. Stoarceti portocala, lamaia si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Puneti intr-un bol termorezistent galbenusurile, zaharul, sucul de citrice si vanilia.
Cu telul amestecati bine apoi puneti deasupra cratitei cu apa. La aburi amestecati continuu cu telul aproximativ 8-10 minute, adaugati amidonul si mai continuati inca 4-5 minute. Stingeti focul luati de pe aburi, adaugati untul incorporand acesta pana cand s-a topit. Lasti sa se raceasca inainte de servire sau refrigerati intr-un borcan cu capac pana la o saptamana.
Bateti frisca si intindeti cu grija peste pavlova. Curatati si taiati fructele alese, zdrobiti zmeura, puneti sos de portocala peste frisca apoi aranjati fructele dupa plac. Tineti la rece.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii