Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Ingrediente

  • Aluat:(de aici ies doua pasti rotunde mari)
  • 1 kg faina
  • 2 linguri unt
  • 1 canita mica iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 100-150 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • apa minerala
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar zahar
  • 5-6 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Drojdia o frecam cu putin ulei.
Facem o gaura in mijlocul fainii, punem drojdia si o lasam 5 minute asa.
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit.
Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.
Punem peste faina si galbenusurile mixate, untul taiat cubulete mici, apoi iaurtul (care trebuie sa nu fie rece de la frigider, ci de la temperatura camerei).
Amestecam bine cu mainile apoi punem smantana, praful de sare si esenta.
Dupa ce le-am amestecam bine, picuram cate putina apa minerala, calduta si framantam bine, bine, pana devine nelipicios.
Taiem cu un cutit aluatul si daca observam ca s-au creat niste gaurele, atunci nu mai e nevoie sa il framantam.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la un loc cald.
Crema:
Ouale le mixam cu zaharul spuma,iar spre final punem si smantana.
Punem branza intr-un bol si o maruntim bine de tot (daca aveti robot, e bine sa o dati prin robot sa obtineti o textura fina).
Adaugam crema de branza Fagaras, ouale mixate, esenta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, stafidele apoi putin gris.
Le incorporam cu mana.
Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit incepem sa pregatim pasca.
Rupem o bucata aluat si cu sucitorul intindem o foaie subtire.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem foaia de aluat in tava si o prindem bine de peretii acesteia, iar surplusul de pe margini il taiem.
Umplem cu crema de branza, decupam din aluat, forme de iepuras si le asezam deasupra.
Batem oul spuma si ungem pasca.
Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita, pentru 50-60 de minute.
Cand o scoatem o ungem cu un sirop, preparat din putina apa cu zahar si un strop de ulei.
O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
La fel procedam si cu a 2 a pasca.
Mie mi-a ramas putin aluat si am facut si doua pascute micute in forma de fluturas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie