Mod preparare aluat:
Se freaca untul cu oul si cu zaharul bine. Cand s-a obtinut o compozitie omogena se adauga faina, cacaua, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie (pe parte mica a razatoarei) si laptele (acesta se pune treptat).
O tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care adaugam un sfert din compozitia de aluat si o adaugam in cuptorul in prealabil incins. Se lasa la foc potrivit.
Intre timp preparam crema:
Untul se freaca cu galbenusurile si cu zaharul. Cand am obtinut o crema omogena adaugam branza scursa bine, faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa pe partea mica a razatoarei. La final se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si stafidele.
Aceasta crema se pune peste blatul de la cuptor, atunci cand acesta se intareste, iar peste crema restul de aluat. Pasca se pune din nou la cuptor, la foc potrivit.
Cand blatul trece de testul scobitoarei, inseamna ca este gata.
Pasca se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Se aseaza pe un platou, dupa care se pune glazura peste aceasta, facuta conform instructiunilor de pe plic.
Aceasta se decoreaza cu nuca de cocos sau dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii