Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1-2 linguri gris (sau faina alba)

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.
Umplutura:
Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.
Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.
Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.
Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.
O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.
Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Ciorba de burta cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de burta cu legume

,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" ,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' ,...

Ciorba de burta cu legume
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute