Punem merele pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam (adica dupa ce se evapora toata apa pe care o lasa se vor carameliza). Adaugam 100ml apa si lasam pe foc pana se absoarbe toata apa. Mixam merele pana le reducem la un piure. Eu le-am pasat cu furculita si au ramas bucati de mar, dar daca vreti puteti sa le faceti fine.
Separat topim untul, racim si amestecam cu smantana, oua, vanilie, amidon. Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.
Aluatul l-am facut la masina de paine, lichidele intai, apoi cele uscate. Am lasat la dospit 2 ore, dupa care am impartit aluatul in 8 bilute. Reteta zice 7, dar ies enorme, data viitoare le-as face cam 14-16 bucati mai mici. Intindem biluta in forma de dreptunghi, iar de la jumatate taiem aluatul fasii. Punem umplutura pe cealalta parte si rulam cu fasiutele peste ea (cam greu de vizualizat dupa descrierea mea, dar am pus poze ). Le aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut inca 45 de minute (le-am lasat, dar nu am vazut sa mai creasca prea mult). Le ungem cu ou batut cu putin lapte, presaram fulgi de migdale (cine are, ca eu nu, am pus nuca macinata si zahar). Se poate pune coaja de portocala in oul cu lapte.
Se dau la cuptorul incins la 200C sau 400F (392. 4F mai precis ) 10 minute zicea pe blog. Ale mele nu s-au copt in 10 minute, ci ceva la 15-20 minute, dar cuptorul meu e electric.
Reteta de pe blogul Laurei Adamache cu mici modificari.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii