Intr-un vas punem 1/2 l lapte rece la care adaugam 2 oua intregi, 4 linguri zahar praf, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara macinata si 30 gr untura. Mixam toate aceste ingrediente apoi adaugam treptat cei 400 gr faina alba continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia va fi mai grosuta.
Merele le curatam, indepartam cotorul si le feliem in felii subtiri. Merele astfel pregatite le adaugam la compozitia de mai sus si le amestecam bine.
Intr-o tigaie incingem uleiul, cu o lingura luam din compozitie si le punem la prajit. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii, apoi le scoatem pe un servet sa se scurga de surplusul de ulei.
Le pudram cu zahar praf si scortisoara.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii