Negresa Pufoasa cu Glazura

Postat pe: 08-02-2016
(0)

Ingrediente

Zahar 250 g
Faina de grau 300 g
2 oua
200 ml lapte
20 lg cacao
30 gr unt
1 lg ulei
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt
3 lg nuca de cocos
5 lg de nuca macinata
1/2 pahar cu dulceata de visine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Punem la topit intr-o oala din inox ingredientele: untul, laptele, cacaoa, zaharul vanilat. Atunci cand fierbe oprim focul si lasam sa se raceasca amestecul. Intre timp separam ouale de galbenus- mixam albusurile pana se fac spuma. Luam compozitia (rece) punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si mixam usor timp de 5 minute. Tapetam tava cu faina, asezam compozitia, add cele 5 lg de nuca macinata deasupra. Introducem in cuptorul preinzalzit la 180 grade timp de 45 min.

Pregatirea glazurei:

Inr-un vas punem 1/2 pahar lapte, 5 lg zahar, 1/2 lg unt, 2 lg cacao, amestecam pana devine omogen apoi luam de pe foc. (aceasta se prepara cu 5 min inainte de a opri cuptorul)

Scoatem tava din cuptor-asezam glazaura pe suprafata ei si add nuca de cocos.

Lasam sa se raceasca (pentru insiropare) - (optional)

Intr-un vas punem 1 esenta rom si 3 lg de zahar- taiem cubulete prajitura si add in acest sirop pe fiecare apoi tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna!
Cu dulceata de visine/ pahar cu lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Negresa Pufoasa cu Glazura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negresa Pufoasa cu Glazura