Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul si zaharul cu cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri . Albusurile le batem spuma ( ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacaoa (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele.Amestecam sa se topeasca ciocolata.Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAdor prajiturile cu foi, as manca non-stop din aceste delicii, dar zau daca imi place sa fac foile. Mi se pare ca iti trebuie...
Foi cu miereReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii