Muffins cu Rahat

Complexitate
redusa
Muffins cu Rahat

Ingrediente

  • -200 g rahat, deferite culori, taiat bucatele si tavalit prin zahar
  • -200 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita coaja rasa de portocala sau dupa gust
  • -2 oua
  • -200 g zahar
  • -200 ml ulei
  • -1 lingurita extract de vanilie
  • -200 g iaurt
  • -zahar pudra, pentru rahat
  • -zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare

Taiati rahatul in bucatele si tavaliti-le apoi prin zaharul pudra, astfel incat sa fie acoperite toate fatetele. Dati deoparte.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt. Inglobati coaja rasa de portocala.

Separat, mixati ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit.
Adaugati uleiul in fir subtire si continuati baterea. Spre final, puneti vanilia, iaurtul si omogenizati.

Turnati ingredientele lichide peste cele uscate si amestecati usor, prin rasturnare de jos in sus, numai de cateva ori si doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.

Puneti circa 2- 3 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor. Decorati fiecare muffins cu cateva bucatele de rahat, diferit colorat.

Coaceti muffins imediat ce ati preg
atit aluatul. Nu uitati sa puneti apa in locasurile goale din tava de muffins inainte de a o introduce in cuptor; in felul acesta muffins se vor coace uniform.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie