Aluatul se prepara astfel:
Se cerne faina pe planseta;
Se freaca untul cu zaharul, vanilia si bicarbonatul;
Se adauga treptat ouale, coaja de lamaie si portocala;
Se incorporeaza faina;
Se framanta repede pentru a nu se incalzi;
Se lasa la rece pana se intareste;
Intindem in foaie de 1/2 cm, decupam cercuri cu care captusim formele de tarte;
Se dau la cuptor pentru 20 min;
Crema
Un 1/2 din lapte se pune la fiert, iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente. Albusul de la un ou se bate cu 75 g zahar si se lasa deoparte. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga. Se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza
Dupa ce s-au racit tartele se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu fructe din compot sau proaspete.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii