Melci cu Nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Melci cu Nuca

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 50 g drojdie
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 100 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • 2 lg scortisoara
  • 1 ou pt uns
  • 1-2 lg lapte

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina. Se amesteca cu sarea si zaharul.
Separat se pune intr-o craticioara 100 ml lapte caldut si se amesteca cu putin zahar si faina, apoi se zdrobeste drojdia. Se amesteca putin si se lasa la dospit. Se toarna peste faina, se adauga oule batute si uleiul. Laptele sa fie la indemana, usor incalzit. Se amesteca toate la un loc si in functie de cat este cazul se adauga putin cate putin laptele pana se obtine un aluat bun de framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se imparte in doua. Se ia o bucata si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 0. 5 cm. Se unge cu untul lasat la temperatura camerei. Se presara deasupra nuca macinata, apoi zahar si la sfarsit scortisoara. Se ruleaza strans pe lungime apoi se taie rondele de cca 5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ele si se lasa sa creasca o jumatate de ora.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Inainte cu aproximativ 10 minute, se scot si se ung cu oul batut cu lapte. Cand s-au rumenit frumos deasupra, se scot si se lasa sa se raceasca.
La fel se procedeaza si cu restul aluatului.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 26 de bucati.
Se servesc atat calde cat si reci.
Se poate injumatati cantitatea.
Nuca si zaharul se poate pune mai multa sau mai putina in functie de gusturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie