Madeira Cake cu Crema de Lapte

Complexitate
redusa
Madeira Cake cu Crema de Lapte

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • 250 g margarina
  • 250 g lapte
  • 300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura miere de albine
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba si cu lapte
  • sirop :
  • 350 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Blat: Se amesteca ouale cu laptele intr-un castron. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si coaja de lamaie, in altul se mixeaza margarina moale cu zaharul pana devine o crema. Dupa care se unesc cele 3 compozitii mixand bine alternand cate un pic din fiecare peste margarina.

Se pune in forma de 24 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 160 grade pt o ora (forma mea are 25 cm). Se lasa la racit. Crema: Se pune la fiert laptele cu mierea; cand a fiert se adauga faina se mesteca bine si se adauga si zaharul se lasa se se ingroase dupa care se lasa la racit. Cand e rece se pune vanilia si frisca batuata amestecand usor de jos in sus pana incorporam bine frisca.

Sirop: Se pune apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati la fiert pt 10 min dupa care se lasa la racit. Asamblarea tortului: Se taie blatul in trei parti, se insiropeaza si se pune crema si gocce de ciocolata sau ciocolata bunati (eu nu am pus) , se procedeaza la fel pt urmatorul strat.

Se orneaza dupa imaginatie, eu l-am inbracat in crema de lapte si am ras ciocolata alba si cu lapte deasupra. Este un tort care se poate imbraca in pasta de zahar isi mentine forma si nu se sfarama ca pandispanul. Daca vrem sa il facem de cacao se inlocuieste 40 g faina cu 40 g cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie