Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosele cu branza si crema de ciocolata

Ingrediente

  • 275 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri sos caramel
  • 3 linguri amidon
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata (eu am folosit din aia in doua culori de la borcan)
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.
Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.
Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.
La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.
Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.
Pregatim o tava in care presaram niste faina.
Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.
Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.
Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.
Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.
Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatarie.
Eu am rumenit doua ture de gogosi si am schimbat uleiul dupa prima tura, pentru ca a mai iesit din ciocolata si s-a inegrit putin.
Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie