Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Complexitate
redusa
Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Ingrediente

  • pentru o tava mare
  • aluat
  • 150 gr faina
  • un varf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • umplutura
  • 120 gr mac
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • cateva picaturi aroma de vanilie

Mod de preparare

Se prepara aluatul, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nici moale, nici tare. Daca ni se pare cam moale aluatul, se adauga faina. Mie mi s-a parut cam moale si am adaugat faina. Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se da la rece, aproximativ 30 de minute.

Umplutura:
Se macina macul, se pune la fiert (la foc mic) cu zaharul si laptele, mai putin esenta de vanilie. Cand devine o compozitie cremoasa, laptele scade, se scoate de pe foc.

La sfarsit se adauga si esenta sau aroma de vanilie, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie dreptunghiulara groasa cam de 0,5 cm. eventual pe o foaie de hartie de cuptor, apoi deasupra pe toata suprafata se intinde crema de mac.

Se ruleaza bine, apoi rulada infasurata cu hartia de cuptor (sau o folie alimentara) , asa intreaga se pune in congelator. Se tine cam 20-30 minute pana cand se intareste suficient. Asa, cand taiem dupa aceea in felii, nu se vor turti si raman rotunde. Se scoate din congelator si se taie late felii cam de 1-1,5 cm.

Se pun in tava, se coc in cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc
Cand am vazut fursecurile facute de Liana10 pe blogul ei, mi-a ramas gandul la ele.

Eu le-am facut doar din jumatate cantitate ingrediente. Chiar daca in compozitia aluatului se punea 1 ou, am preferat sa-l pun oricum, dupa mine era nevoie. La umplutura ea a pus mac impreuna cu migdale, eu am pus doar mac.

Aceasta reteta este asa cum le-am facut eu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie