Foi fragede cu branza si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Foi fragede cu branza si stafide

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 linguri pline cu smantana
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • 100 gr stafide

Mod de preparare

Aluatul:
Topim untul.
Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele.
Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea.
La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie.
Umplutura:
Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana.
Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema.
Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.
Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii.
Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra.
upa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este.
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.
Sa aveti pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie