Blatul:
Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul.
Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.
Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem , il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.
Spuma de zmeura:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
Spalam zmeura, o dam prin blender.
Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele.
Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet.
Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa.
Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.
Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde.
In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura.
Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore.
Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii