Se face baza amestecand toate ingredientele si se lasa jumatate de ora acoperita.
In acest timp se face umplutura: se topeste ciocolata si se raceste la temperatura camerei, apoi se adauga ouale amestecate in prealabil cu zaharul, apoi faina amestecata cu cacao si la urma untul moale si esenta rom.
Se intinde o foaie care se pune in tava cu hartia de copt, deasupra se pune umplutura de ciocolata iar deasupra cateva linii de aluat in forma de gratar.
Se coace la foc moderat.
Crostata e considerata e cel mai vechi dulce italian bazat pe un aluat fraged cu umplutura de gem, crema de vanilie, nutella, ricotta, cioccolata, fructe sau umpluturi sarate cum ar fi gamberi, ricotta si prosciutto, ciuperci...
Mai e cunoscuta si cu numele de Coppi la Napoli si Sfogliate in Lombardia.
Numele crostata vine de la latinul crustata si de la crosta - crusta, in dictionarul italian cuvantul crostata a aparut in 1612, iar in dictionarul englez-italian in anul 1816, prima reteta de crostata apare in cartea de retete a lui Martino da como in 1465 si in retete napoletane in 1400.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii