Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic.
Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit.
Se amesteca ouale ,laptele ,uleiul ,praful de copt stins ,zaharul ,drojdia crescuta ,apoi punem faina pina se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de miini ,care se lasa la crescut.
Dupa ce creste, se imparte coca in doua ,in o parte se pune coaja de lamiie(eu nu am putut sa o amestec si am pus cam 3-4 linguri de ulei sa se incorporeze)iar in cealalta se pune cacaoa (tot cu ulei pus cite un pic pina se poate amesteca)apoi dupa ce se termina de framintat si s-a amestecat se lasa la dospit cam 1/2 ora.
Dupa ce acrescut ,fiecare coca se imparte in 8 bile egale ,in total sa avem 8 bile negre si 8 albe.
Se intind cu sucitorul, se suprapun , se taie triunghi se umple sau nu , se ruleaza si se pune intava pe hirtie de copt, la foc mic .
Dupa ce le scoti din cuptor se inbaiaza in siropul de zahar rece.
Sfat:
Eu am pus rahat dar data viitoare am sa incerc cu nuca macinata , albus si zahar(ca la cozonac ) sau ciocolata cred ca va fi mai bun oricum tuturor le-a placut si va intra la favorite.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaM-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu...
Mancare de spanac cu ceapa verdeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii