Ciocolata de Pessah

Complexitate
redusa
Ciocolata de Pessah

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 300g de zahar pudra
  • 42 de grame de cacao
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de zahar tos
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 de frisca bine batuta (vegetala in cazul meu)
  • gelatina
  • 2 oua
  • 30g de cacao
  • 3 linguri de zahar in pudra

Mod de preparare

Batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam jumatatea din zaharul pudra in mai multe transe, amestecam cacaua cu restul de zahar pudra si incorporam in acelasi fel ca cealalta jumatate. La sfarsit adaugati zaharul tos, datorita caruia veti gasi un efect plus crocant, fara sa mixati prea mult. Coaceti bezeaua la 100 de grade C, intai foile de bezea, apoi batonasele.

Intre timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaua. Albusurile se bat tare si se amesteca usor cu crema din galbenus, zahar si cacao. Inmuiem foile de gelatina in apa rece si apoi in apa calduta, incorporam in frisca si amestecam frisca cu crema deja preparata. Dam la rece.

Dupa cel putin doua ore scoatem foile de bezea, lasam sa se raceasca pe o gratar si asamblam prajitura.

Asezam o foaie de bezea, un rand de crema, apoi iar o bezea, terminam cu crema. Batonasele le rupem in 3-4 bucatele mai mici si le asezam peste crema. Dam la rece. Inainte de a servi presarati zahar pudra si acompaniati de capsuni.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie