Batem albusurile cu praful de sare si apoi adaugam jumatatea din zaharul pudra in mai multe transe, amestecam cacaua cu restul de zahar pudra si incorporam in acelasi fel ca cealalta jumatate. La sfarsit adaugati zaharul tos, datorita caruia veti gasi un efect plus crocant, fara sa mixati prea mult. Coaceti bezeaua la 100 de grade C, intai foile de bezea, apoi batonasele.
Intre timp pregatim crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaua. Albusurile se bat tare si se amesteca usor cu crema din galbenus, zahar si cacao. Inmuiem foile de gelatina in apa rece si apoi in apa calduta, incorporam in frisca si amestecam frisca cu crema deja preparata. Dam la rece.
Dupa cel putin doua ore scoatem foile de bezea, lasam sa se raceasca pe o gratar si asamblam prajitura.
Asezam o foaie de bezea, un rand de crema, apoi iar o bezea, terminam cu crema. Batonasele le rupem in 3-4 bucatele mai mici si le asezam peste crema. Dam la rece. Inainte de a servi presarati zahar pudra si acompaniati de capsuni.
Pofta buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii