Ciorba de fasole in bol de paine

Portii
3
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole in bol de paine

Ingrediente

  • Cca 700 g fasole boabe,
  • 300 g costita afumata sau kaizer,
  • 2 cepe ,
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei masline ,
  • 1 cana suc de rosii ,
  • o foaie de dafin ,
  • sare
  • piper ,
  • cimbru ,
  • patrunjel verde ,
  • 2 ardei,
  • o bucatica telina,
  • busuioc uscat,
  • pentru paine;cca 500 g faina ,
  • 200 ml apa calduta ,
  • un cub(15 g) de drojdie,
  • sare,
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote, strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta peste fasolea scursa si clatita cu apa rece, apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine,punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care adaugam foaia de dafin,busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia,sarea si am adaugat uleiul.Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2-3 forme rotunde ,mai inalte,unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor,la foc potrivei pana se rumenesc bine.Se scot painicele din forme,se taie capace deasupra ,se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor,pentru a se usca in interior.Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine,cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Găluște cu prune
Bucataras.RO

Găluște cu prune

Am revenit cu o nouă variantă de gomboți cu prune. O variantă îmbunătățită, de se topesc în gură ;)

Găluște cu prune
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin