Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote, strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta peste fasolea scursa si clatita cu apa rece, apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine,punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care adaugam foaia de dafin,busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia,sarea si am adaugat uleiul.Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2-3 forme rotunde ,mai inalte,unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor,la foc potrivei pana se rumenesc bine.Se scot painicele din forme,se taie capace deasupra ,se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor,pentru a se usca in interior.Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine,cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii