Ciorba de fasole in bol de paine

Portii
3
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole in bol de paine

Ingrediente

  • Cca 700 g fasole boabe,
  • 300 g costita afumata sau kaizer,
  • 2 cepe ,
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei masline ,
  • 1 cana suc de rosii ,
  • o foaie de dafin ,
  • sare
  • piper ,
  • cimbru ,
  • patrunjel verde ,
  • 2 ardei,
  • o bucatica telina,
  • busuioc uscat,
  • pentru paine;cca 500 g faina ,
  • 200 ml apa calduta ,
  • un cub(15 g) de drojdie,
  • sare,
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote, strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta peste fasolea scursa si clatita cu apa rece, apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine,punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care adaugam foaia de dafin,busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.
Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia,sarea si am adaugat uleiul.Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2-3 forme rotunde ,mai inalte,unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor,la foc potrivei pana se rumenesc bine.Se scot painicele din forme,se taie capace deasupra ,se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor,pentru a se usca in interior.Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine,cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
3
Dulciuri

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Tort de clatite cu budinca
4
Dulciuri

Tort de clatite cu budinca

Tort de clatite cu budinca
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata