Se cerne faina intr-un castron.
Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca.
Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei.
Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora.
Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul)
Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica).
Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard).
Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra.
Este un dulce specific de carnaval in Italia.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii