Chec cu Prune si Crema de Branza

Complexitate
redusa
Chec cu Prune si Crema de Branza

Ingrediente

  • 7 prune mai mari (gen ringlote)
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 lingurite de bicarbonat
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • un varf de cutit de cuisoare
  • 250 gr faina
  • un praf de praf de copt
  • 4 linguri de suc de prune (eu am pus limonada acidulata din comert)
  • 100 gr nuci pisate mai mare
  • 225 gr cream cheese (Philadelphia)
  • 50-60 gr unt moale
  • coaja de portocala din belsug (eu am pus 4 lingurite)
  • vanilie dupa gust (sau suc proaspat de portocale=2 lingurite)
  • zahar praf dupa gust (eu am pus circa 80 gr)
  • 4-5 linguri cu varf de frisca batuta

Mod de preparare

Prunele se amesteca cu putin zahar si se pun la fiert pentru cateva minute, doar pana se inmoaie putintel. Untul, zaharul si aromele se amesteca impreuna si se bat cu mixerul pana devine putin pufos amestecul. Se adauga ouale, unul cate unul amestecandu-se bine dupa fiecare.

Faina se cerne impreuna cu bicarbonatul si praful de copt. Dupa ce a fost cernuta se adauga, intercalat cu lichidele, la amestecul de unt. Dupa omogenizare, se adauga prunele scurse de lichidul lasat si nucile tocate mai grosier, se mai amesteca putin si se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se coace la temperatura medie (se ia proba cu scobitoare pentru a vedea daca este copt blatul) Eu am pus amestecul in doua forme de tort rotunde. Dupa coacere, lasam la racit si pregatim crema. Untul, moale, la temperatura camerei se amesteca cu branza crema pana devine pufoas.

Se adauga lichidul necesar si coaja de portocala (se poate pune si coaja de lamaie) si frisca batuta. Se omogenizeaza si se pune la frigider. Crema se intinde pe suprafata blaturilor sau se taie blatul bucati mici si cu ajutorul pusului cu dui se aplica pe suprafata lor crema.

Se presara ciocolata rasa deasupra sau fir de ciocolata lichida. Se serveste rece, simpla sau cu inghetata de prune langa, sau pentru cine doreste altceva se poate face un sos de portocale si se toarna deasupra prajiturii, la servire, in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Tort cu nuca de cocos
Bucataras.RO

Tort cu nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute