Chec cu Mac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chec cu Mac

Ingrediente

  • - 200 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 2,8 g sare de mare fin macinata
  • - 225 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru untarea tavii
  • - 250 g zahar extrafin
  • - 3/4 lingurita cu esenta de vanilie (esenta de vanilie se poate pregati acasa)
  • - 4 oua mari
  • - 1/2 lingura cu mac

Mod de preparare

- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se unteaza tava pregatita si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si sarea.

- Se mixeaza intr-un bol separat untul si zaharul, la viteza mare, pana amestecul devine spumos.
- Se adauga (amestecului de unt si zahar) esenta de vanilie. Se mixeaza ingredientele in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se mixeaza ouale intr-un bol separat timp de aproximativ 7 minute, la viteza mare de mixare (in acest timp volumul va creste de cateva ori).

- Se adauga treptat ouale (in 2-3 etape) in bolul in care au fost mixate anterior untul si zaharul. Se mixeaza de fiecare data pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga treptat faina (in 4-5 etape) apoi macul si se mixeaza usor la viteza minima, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se pune amestecul in tava. Se niveleaza suprafata usor cu o spatula.

- Se coace la 180 grade c timp de aproximativ 60 de minute.
- Se lasa checul sa se raceasca 30 de minute in tava apoi se scoate cu grija si se aseaza pe un gratar pana la racirea completa.
Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de o tava pentru chec cu dimensiunile 23 cm x 13 cm x 8 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie