Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Dupa care se adauga uleiul, amidonul, faina, praful de copt intercaland ingredientele. La urma se adauga coaja si sucul de lamaie.
Se pune intr-o forma cu gaura in mijloc unsa cu unt si tapetata cu faina. Forma este de 28 cm.
Se coace la 175 grade pentru 45 min.
Inainte cu 10 minute ca checul este copt se face siropul.
Se pune pe foc apa, susul de lamaie si zaharul si se face un sirop usor legat. Se fierbe 10 min la foc mic. Cand este copt, checul se scoate din cuptor si se insiropeaza cu siropul fierbinte.
Se lasa la racit.
Cand e rece se scoate din forma si se glaseaza.
Se amesteca zahar pudra cu suc de lamaie, atat cat sa nu fie foarte lichida.
Se glaseaza checul si se orneaza dupa placere.
Este un chec super pufos si cu gust intens de lamaie: buuun:
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaBun tare multicookerul asta! Am vrut sa incerc aceasta prajitura( care este mai pretentioasa la coacere), la multicooker si...
Prajitura cu iaurt si mere, la multicookerReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii