Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti spuma tare albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, incorporati apa rece (picurata) si esenta de vanilie.
Amestecati cu un mixer, galbenusurile cu restul zaharului, cu coaja de lamaie si cu apa clocotita (turnata treptat).
Amestecati compozitia de galbenus in cea de albus, cu grija sa nu cada prea mult aluatul.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati treptat in compozitia de oua.
Intr-o treime din aluat, amestecati cu grija pudra de cacao cernuta.
Puneti in tavi de chec, clasice, alternand cele doua aluaturi.
Coaceti la foc moderat aprox 40 de minute si nu uitati sa imbracati tavile in hartie de copt.
Din aceste cantitati ies doua checuri mari.
Este important ca temperatura apei folosite sa fie asa cum am indicat in reteta.
Pentru ca aspectul checului sa fie cat mai frumos, este bine sa folositi doua polonice (pentru fiecare culoare cate unul). Eu pun un polonic plin cu aluat alb si unul mai gol cu aluat maron.
Turnati aluatul la mijlocul tavii (alternativ) si mereu in acelasi loc. Nu mai este necesara nici o alta operatiune - gravitatia se va ocupa de detalii :)
Puteti pune deasupra miez de nuca, alune sau migdale decojite. La copt vor cobori in masa checului ... (forta gravitationala este prietana noastra la aceasta reteta).
Daca nu va place hartia de copt, ungeti tavile cu ulei si presarati cu zahar - va forma o crusta dulce si va va ajuta sa scoateti checul din tava.
In primele 15 minute nu este indicat sa deschideti usa cuptorului.
Dupa ce a trecut "proba scobitorii" - care trebuie sa fie mai lunga, deoarece checul este destul de inalt, scoateti prajitura din tava, lasati sa se raceasca pe un gratar.
O puteti pudra cu zahar vanilat.
Puteti servi feliile de chec alaturi de inghatata preferata sau crema de oua.
Pofta buna!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCu câteva zile în urmă, am văzut un filmuleţ postat de Chef Club,cu modul de preparare a acestei rulade. Mi...
Aperitiv rulada cu bacon si cascavalReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii