Batem ouale cu zaharul si un praf de sare si apa calduta pana se formeaza o spuma alba. Amestecam cat se poate de omogen faina cu epifin si incorporam totul in spuma de oua.
Varsam totul pe o tava intinsa cu hartie de copt si coacem la cuptorul incins la 180 grade C timp de 10-12 minute.
Cand scoatem din cuptor acoperim tava cu un prosop curat si un pic umed. Dupa cateva momente rulam blatul.
Intr-o tigaita asezam zmeura si zaharul. Punem pe foc pana cand zaharul este tot topit si zmeura decongelata. Cu ajutorul unui mixer plonjor transformam masa in sos, trecem rezultatul printr-o sita mica, ca sa ne debarasam de samburi.
Imbibam biscuitele ruladei cu sosul de zmeura din care vom pastra cateva linguri pentru servit.
Incalzim cei 80 ml de smantana si ii varsam peste ciocolata, tot cu mixerul plonjor mixam pana avem un rezultat cremos, dam la frigider cam 30 de minute.
Batem frisca. O treime din frisca o amestecam cu crema de ciocolata bine racita si umplem rulada, asezam pe mijlocul ei fructe de zmeura proaspete daca avem.
Rulam bine si decoram totul cu restul de frisca dupa placere, zmeura proaspata si menta. Dam la frigider cel putin 4 ore. Servim.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii