Se face un aluat amestecand untul sau margarina cu zaharul si vanilia, pana devin cremoase, se adauga pe rand ouale, si coaja de lamaie,, se dizolva praful de copt in putina apa si se incorporeaza cu faina treptat. Se fixeaza la masina de tocat forma speciala, se trece aluatul prin masina de tocat, fragmentandu-l din 7 in 7 cm, se aseaza piscoturile in tava cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 30-35 minute.
Va amintiti de biscuitii facuti cu ajutorul masinii de tocat, cu aroma de vanilie si coaja de lamaie sau portocala pe care ii faceau bunicile si mamele noastre pe vremea comunismului?? Ce buni mai erau, caci nu aveam asa multe oferte in rafturile magazinelor ca acum.
* depinde si de faina, sa iasa un aluat bun de dat prin masina de tocat, nici prea tare caci se sfarma)
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii