Aluatul alb l-am impartit in 2 si in jumatate am adaugat 1 lingura de alune macinate... se pot pune si nuci macinate sau cocos dezhidratat.
Se fac bile de aluat si se pun in folie transparenta la frigider pt cca 30 min. Se scoate cite putin cit e necesar pt a intinde o foaie si a taia forme pt o tava.
Rezulta diferite dimensiuni de cercuri folosind pahare de tuica, dopuri sau cum am folosit eu un degetar pe care il folosesc numai la bucatarie sa tai cercul interior la biscuiti.
Cercul intern nu se taie de tot, doar se preseaza sa se dea forma, iar pt gauri folositi o scobitoare.
Se pot taia si patrate, romburi, fiecare da friu liber fantaziei.
Ies cca 25*5-6 tavi (deci peste 130 bucati..) taiati cu paharul de tuica.
Se coc pe hirtie de copt in cuptorul incins dinainte la 180C (mediu) cca 10 min. Atentie ca se ard repede!
Se pastreaza in cutia de metal sau in borcan de sticla.
Se pot face si alte culori daca folositi coloranti alimentari.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii