Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara.
Nucile se impart si ele in 2 parti egale.
Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina.
Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi.
Peste foi se pune jumatatea din nucile macinate amestecate cu scortisoara.
Pastrati pentru suprafata prajiturii foile intregi.
Se aseaza peste nuci foile (a 2 a treime), repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a 2 a jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider. 30-45 minute.
Se aprinde cuptorul la 350 gr, se coate tava de la frigider si se trece la portionarea baclavalelor (se taie dupa preferinta patrat, romb), se da la cuptor 25 minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp facem siropul: amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic, dupa ce au dat in fiert adaugam si mierea si mai lasam si cu aceasta pana da intr-un clocot, punem si aroma. Siropul se pune fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaEste weekend, așa că astăzi, renunț la sandwich-ul rapid, și am decis să fac niște clătite delicioase: cremă de...
Clatite cu Crema de MascarponeReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii