Acrisoara Dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Acrisoara Dulce

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • coaja unei lamai
  • crema de mere:
  • 5 mere mari
  • 100 g zahar
  • sucul de la doua lamai
  • 50 ml suc mere
  • 40 g amidon
  • 80 g unt
  • crema vanilie:
  • un plic praf de budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Sirop 1:
  • cojile celor 5 mere
  • sucul unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml apa
  • Sirop 2:
  • 200 g visine
  • 80 ml apa
  • sucul unei lamai

Mod de preparare

Preparare blat:

Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la sfarsit, faina.

Intr-o tava cu hartie cerata se toarna amestecul rezultat. Se coace 35 minute in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Cand e gata, se desprinde hartia cerata si se taie in doua pe orizontala.

Pentru siropul 1 se fierb 10 minute cojile merelor cu apa. Se ia de pe foc si se adauga sucul lamaii si zaharul vaniat.

Pentru siropul 2 se fierb 5 minute visinele in apa si suc de lamaie. Se strecoara, iar visinele se vor folosi la decor.

Crema de mere se prepara punand untul intr-un vas pe foc mic. Cand e topit, se pune zaharul si se asteapta pana se dizolva. Se pun si merele rase (vasul e inca pe foc) si se fierb 7 minute. Amidonul se dizolva in sucul de mere si lamaie si se adauga la amestecul care fierbe. 1 minut se mai lasa pe foc, sa clocoteasca pe foc micut.

Pentru crema de vanilie se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic.

Finalizarea: Prima parte din blat se insiropeaza cu siropul 1. Se pune crema calduta de mere dupa care se aseaza cealalta parte a blatului si se insiropeaza cu siropul 2, apoi se niveleaza budinca de vanilie calda.

Se orneaza cu visine.
Se serveste cu multa pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie