Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Ingrediente

  • -100 ml ulei
  • -4 catei mari de usturoi
  • -4 vinete
  • -2 cepe
  • -4 ardei grasi
  • -700 g rosii decojite
  • -90 ml otet de vin
  • -2 lingurite zahar
  • -cateva frunze de telina
  • -30 buc masline negre sau verzi
  • fara samburi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Taiati vinetele spalate si curatate de coaja in cuburi mari. Presarati sare peste ele, amestecati, acoperiti-le cu apa rece si dati deoparte pentru 1 ora.

Intre timp, puneti in boluri separate: ceapa, tocati marunt si frunzele de telina, usturoiul feliat si ardeii taiati julien. Taiati rosiile cubulete (le puteti lasa asa sau le puteti transforma in suc, cu ajutorul blenderului).

Rumeniti usor feliile de usturoi in 50 ml ulei incins apoi, adaugati vinetele bine scurse si usor presate intre palme. Lasati pe foc circa 10 min, amestecand sau pana ce vinetele sunt moi si sticloase. Scoateti intr-o strecuratoare.

Puneti restul de ulei in acelasi vas si caliti ceapa, la foc mic, pana devine aurie.
Adaugati ardeiul si sotati in continuare pana ce acesta se inmoaie. Scoateti intr-o strecuratoare.
Turnati rosiile cubulete sau sucul obtinut in acelasi vas si fierbeti circa 10 min, amestecand, sau pana ce se ingroasa putin.

Readuceti in vas toate legumele, adaugati maslinele, otetul, zaharul, frunzele de telina, lasati la foc mic 5 min, amestecand apoi, sarati si piperati, dupa gust.
Fierbeti in continuare 15- 20 min pana ce amestecul se mai ingroasa.

Turnati fierbinte in borcanele sterilizate, asezate intr-o tava de aragaz si acoperiti fiecare borcan cu o bucata de folie din aluminiu.
Dati la cuptorul incins, micsorand focul la minim, imediat ce introduceti tava si lasati la duns 40 min din momentul in care amestecul incepe sa fiarba in borcan.

Scoateti borcanele din cuptor, capsati imediat si puneti-le rasturnate pe capac, la dunst uscat (intre paturi) pana se racesc.
Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara.

Serviti ca aperitiv sau alaturi de friptura, peste, orez sau ca salata de paste, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Budinca de gris
Bucataras.RO

Budinca de gris

Budinca de gris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola