Salata pentru Iarna

Complexitate
redusa
Salata pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru aprox 6 borcane de 720 ml
  • -1 kg morcovi
  • -1 kg ardei gras, diferite culori sau ½ ardei + ½ gogosari (ardei kapia rosii)
  • -5 kg rosii
  • -1 kg ceapa alba
  • -2 linguri sare
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Spalati si curatati zarzavatul. Indepartati cotorul cu samburi si nervurile de la ardei. Treceti morcovii prin razatoarea mare, taiati ardeii si ceapa fideluta, iar rosiile in felii medii. Puneti totul intr-un vas mare. Presarati sarea, verdeata, amestecati totul bine si dati deoparte 30 min la temperatura camerei pentru ca legumele sa se inmoaie si sa-si lase zeama.

Repartizati zarzavatul cu zeama cu tot in borcane sterilizate, presand bine si avand grija sa nu ramana spatii goale. Inveliti gura borcanelor cu folie de aluminiu. Transferati-le intr-o tava tapetata si ea cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul incalzit la 180 grade pana incep sa fiarba, apoi faceti focul mic si lasati sa fiarba in continuare 1- 1 ½ ora, timp in care zarzavatul se patrunde bine si scade in borcane.
Scoateti din cuptor; luati un borcan si completati cu legumele din el, spatiul ramas gol din celelalte borcane.

Capsati si lasati borcanele sa se raceasca la temperatura camerei, rasturnate pe capac, pe un prosop.
Etichetati si dati la camara.

Serviti salata de legume:
-simpla;
-ca garnitura la carne, adauandu-i putina ceapa verde (uscata), ulei si sare sau amestecata cu varza murata ori mazare verde la conserva;
-folosi ca o vegeta de legume la prepararea ciorbelor, mancarurilor.
Precizare:
Salata se pastreaza foarte bine daca depozitarea se face intr-o camara racoroasa si bine aerisita.
Pentru a evita sa se strice, puneti cate 1 aspirina in fiecare borcan de 720 ml inainte de a capsa. Iarna, cand deschideti borcanul (daca acesta nu a fost cu probleme) gasiti aspirina intreaga; tot ce trebuie sa faceti este sa o indepartati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

"Reteta inspirata de toamna" Am modificat reteta Elei:...

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola