Ketcup Picant

Complexitate
redusa
Ketcup Picant

Ingrediente

  • Pentru 2 l ketchup
  • -4 kg rosii
  • -1 kg ardei kapia (ardei gras rosu)
  • -2 mere (200 g)
  • -400 g ceapa
  • -200 g telina radacina si frunze
  • -2 catei usturoi, zdrobiti
  • -1 lingura sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1 lingurita cimbru
  • -1/4 lingurita oregano
  • -1 baton scortisoara
  • -200 g zahar
  • -50 ml otet
  • -2 ardei iuti
  • -1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • -1 lingurita sos tabasco, optional

Mod de preparare

Spalati rosiile, curatati-le de cotor si feliati. Taiati telina curatata in bucatele si spalati frunzele. Indepartati cotorul si semintele de la marul curatat de coaja si de la ardeii kapia.
Treceti-le toate prin masina de tocat carne.

Puneti la fiert compozitia obtinuta impreuna cu usturoiul, intr-o cratita mai mare, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min, amestecand ocazional.

Lasati sa se racoreasca putin, apoi treceti amestecul prin sita pentru a obtine un sos cat mai fin.
Repuneti pe foc impreuna cu zahar, otet, ardei iute feliat, fulgii de ardei iute si fierbeti inca 20 min. Cine doreste poate strecura din nou sosul pentru a indeparta semintele de ardei iute (doar din motive estetice).

Adaugati condimentele (cimbru, oregano, batonul de scortisoara) sarati, piperati si fierbeti in continuare circa 10 min, amestecand din cand in cand. Gustati si potriviti de condimente dupa cum va place. Adaugati sosul tabasco (optional), daca doriti un ketchup mai picant.

Fierbeti sosul, amestecand la inceput ocazional, apoi tot mai des, pana ce scade bine si capata o consistenta groasa. Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, sigilati si puneti intre paturi pana se racesc complet.

Etichetati si dati la camara.
Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tarta cu piersici si caise
Bucataras.RO

Tarta cu piersici si caise

Un desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).

Tarta cu piersici si caise
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola