Spalati rosiile, curatati-le de cotor si feliati. Taiati telina curatata in bucatele si spalati frunzele. Indepartati cotorul si semintele de la marul curatat de coaja si de la ardeii kapia.
Treceti-le toate prin masina de tocat carne.
Puneti la fiert compozitia obtinuta impreuna cu usturoiul, intr-o cratita mai mare, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min, amestecand ocazional.
Lasati sa se racoreasca putin, apoi treceti amestecul prin sita pentru a obtine un sos cat mai fin.
Repuneti pe foc impreuna cu zahar, otet, ardei iute feliat, fulgii de ardei iute si fierbeti inca 20 min. Cine doreste poate strecura din nou sosul pentru a indeparta semintele de ardei iute (doar din motive estetice).
Adaugati condimentele (cimbru, oregano, batonul de scortisoara) sarati, piperati si fierbeti in continuare circa 10 min, amestecand din cand in cand. Gustati si potriviti de condimente dupa cum va place. Adaugati sosul tabasco (optional), daca doriti un ketchup mai picant.
Fierbeti sosul, amestecand la inceput ocazional, apoi tot mai des, pana ce scade bine si capata o consistenta groasa. Turnati fierbinte in sticle sterilizate si incalzite, sigilati si puneti intre paturi pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Folositi ca atare sau ca adaos la supe, ciorbe, tocanite, sosuri, pizza, paste, etc
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).
Tarta cu piersici si caiseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii